Εποικοδομητικές σχέσεις με τις ΗΠΑ θέλει ο Μεντβέντεφ

Εντείνεται ο διάλογος για θέματα πυραυλικής άμυνας
Κυριακή, 06 Απριλίου 2008 11:24
UPD:18:58
EPA/SERGEI ILNITSKY

A- A A+

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε στον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος επισκέπτεται το Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ότι επιθυμεί εποικοδομητικές σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία του ως ηγέτη της Ρωσίας, τον προσεχή μήνα.

"Οταν αναλάβω πρόεδρος της Ρωσίας θα ήθελα οι σχέσεις μας να συνεχιστούν χωρίς διακοπές, σε εποικοδομητικό κλίμα", τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του να αναπτύξει μια προσωπική σχέση με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ρωσίας, η οποία θα επιτρέψει την επίλυση των "κοινών προβλημάτων".

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι τον χαροποιεί η ιδέα ανάπτυξης με τον διάδοχο του Βλαντιμίρ Πούτιν μιας σχέσης "η οποία θα επιτρέψει των επίλυση των κοινών προβλημάτων.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των δύο χωρών, Τζορτζ Μπους και Βλάντιμιρ Πούτιν, τονίζουν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία ενδιαφέρονται για τη δημιουργία ενός συστήματος αντιμετώπισης πιθανών πυραυλικών απειλών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι ΗΠΑ και Ρωσία θέλουν να "εντείνουν" το διάλογο για τα θέματα πυραυλικής άμυνας και ότι νέες αμερικανικές προτάσεις για το θέμα θα μπορούσαν να κατευνάσουν τις ρωσικές ανησυχίες.

Η Ρωσία υπογραμμίζει πάντως ότι εξακολουθεί να αντιτίθεται στα αμερικανικά σχέδια για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και την Τσεχία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή