Σερβία: Βολές Κοστούνιτσα κατά της Ε.Ε. για την αθώωση του Χαραντινάϊ

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:11
A- A A+

Βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, υποστηρίζοντας ότι «η Ε.Ε. προσποιείται ότι δεν έγινε κάτι», αναφερόμενος στην ετυμηγορία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, με την οποία αθωώνεται ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάϊ.

Σε δήλωση του κ. Κοστούνιτσα, την οποία μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «παραμένει σιωπηλή για το θέμα» και τονίζεται ότι «η Σερβία δεν θα αγνοήσει την απόφαση του ΔΠΔ». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δήλωση του κ. Κοστούνιτσα, η ετυμηγορία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αποτελεί ένα ζήτημα, το οποίο η Σερβία δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει «αδιάφορα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ραμούς Χαραντινάϊ, πρώην διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), είναι ο ανώτερος κοσοβάρος αξιωματούχος που οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης με τις κατηγορίες των εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, βασανισμούς και βιασμούς στη διάρκεια των ετών 1988-99.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή