Σερβία: Επίσημη έρευνα του ΟΗΕ για τα επεισόδια στη Μιτρόβιτσα

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:32
A- A A+

Αποδεκτό έγινε από το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μπαν Κι Μουν, το αίτημα της Σερβίας να διεξαχθεί επίσημη έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη Μιτρόβιτσα (Κόσοβο) στις 17 Μαρτίου του 2008.

Η έρευνα δεν θα διεξαχθεί από την πολιτική διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο (UNMIK), αλλά απευθείας από το «αρχηγείο» των Ηνωμένων Εθνών, διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Βουκ Γέρεμιτς, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με το γενικό γραμματέα.

Στη διάρκεια της συνάντησης τους, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η «υλοποίηση» του Ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και ότι η UNMIK πρέπει να συνεχίσει να «εργάζεται» για την εκπλήρωση των στόχων που προβλέπονται από το Ψήφισμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που «φιλοξενείται» στην ιστοσελίδα της σερβικής κυβέρνησης, στο «τραπέζι» των συνομιλιών των δύο ανδρών «έπεσε» και το θέμα των επικείμενων σερβικών εκλογών, στις 11 Μαΐου, (βουλευτικών, τοπικών και περιφερειακών) στο Κόσοβο. Αν και - σύμφωνα με όσα τονίζονται στην ανακοίνωση - υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για συνεργασία στο θέμα της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, υπάρχουν επιφυλάξεις που αφορούν στη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή