Κ. Παπούλιας: Νέα αφετηρία το Βουκουρέστι

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 13:46
UPD:18:02

A- A A+

Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν είναι εύκολο θέμα κι έστειλε εκ νέου μήνυμα προς τη γειτονική χώρα να ανταποκριθεί, ώστε να βρεθεί σύντομα λύση.

Χαράξαμε μια στρατηγική, τόνισε ο πρωθυπουργός, την οποία ακολουθούμε με συνέπεια και σημείωσε ότι με αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Ελπίζουμε, είπε ο κ. Καραμανλής, να ανταποκριθεί κι η άλλη πλευρά για να βρεθεί σύντομα λύση.

Στο διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσία των δημοσιογράφων, ο Κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι το Βουκουρέστι ήταν επιτυχία σημειώνοντας ότι δημιουργεί μια καινούργια αφετηρία.

Περάσαμε ένα δύσκολο κάβο, παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι η πορεία θα είναι μακρά, εξέφρασε δε την ελπίδα να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Ο Κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι το Βουκουρέστι δίνει έναν καινούργιο αέρα αισιοδοξίας, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές.

«Με την ομοψυχία κερδίζουμε»

«Με την ομοψυχία κερδίζουμε. Αυτό νομίζω ότι είναι το συμπέρασμα που βγαίνει. Πέρα δηλαδή από τη μεθοδική προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε ως εδώ, σημαντική συμβολή στο τελικό αποτέλεσμα είχε ακριβώς η εθνική ενότητα».

Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8 http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/07/1497969.htm , σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και τις χθεσινές δημοσκοπήσεις.

«Βεβαίως», διευκρίνισε ο κ. Βαληνάκης, «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δρόμο να διανύσουμε, διότι στόχος μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, όπως γενικά στόχος της κυβέρνησής μας, είναι να λύσουμε τις εκκρεμότητες από το παρελθόν».

Διαβουλεύσεις στα Σκόπια

Σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καθώς και για τα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών των χωρών της «Χάρτας της Αδριατικής» (Κροατία, Αλβανία, ΠΓΔΜ) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ζάγκρεμπ.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γκρούεφσκι θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο του «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA) Μέντουχ Θάτσι, την πρόεδρο της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSD) Ράντμιλα Σεκερίνσκα και τον πρόεδρο της «Ένωσης για την Δημοκρατική Ένταξη» ( DUI) Αλί Αχμέτι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείου του κ. Γκρούεφσκι, στις συναντήσεις αυτές «θα γίνει και ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω πορεία των διαδικασιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή