ΛΑ.Ο.Σ: Βέτο στο ντόπινγκ

Ερώτηση του βουλευτή Θ. Πλεύρη
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 15:14
A- A A+

Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό με αφορμή τα κρούσματα ντόπινγκ κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Θανάσης Πλεύρης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ντόπινγκ επεσήμανε από τις 30 Ιανουαρίου 2008 ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. της Α’ Αθήνας, Αθανάσιος Πλεύρης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να αποτελεί πληγή και να θυμίζει Λερναία Ύδρα.

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να φύγει για το ταξίδι της, του «μεγάλου του ωραίου και του αληθινού», η Ολυμπιακή Φλόγα και ήρθε με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο η επιβεβαίωση των ανησυχιών του βουλευτού.

Στην ερώτησή του ο κ. Πλεύρης αναφέρει τα παρακάτω:

Η χώρα μας έχει πικρή εμπειρία από την εμπλοκή σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις και η ευαισθησία της πολιτείας πρέπει να είναι στο μέγιστο βαθμό.

Βρισκόμαστε ήδη σε Ολυμπιακή χρονιά και λίγους μήνες πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την ευαισθησία σας ως ανθρώπου προερχομένου από τον χώρο του αθλητισμού.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Α) Προτίθεσθε να προβείτε σε αυστηρότερους και εντατικότερους ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτού του νοσηρού φαινομένου;

Β) Προτίθεσθε να προβείτε σε ενέργειες ενημέρωσης φορέων, σωματείων και ειδικότερα των αθλητών για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας του αθλητισμού;

Η απάντηση του Υπουργείου, γενική, δεν απαντά στην πρόταση εντατικοποίησης των ελέγχων:

Σε απάντηση της από 30/1/2008 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Θ. Πλεύρη, σας διαβιβάζουμε συνημμένα την Έκθεση του ΕΣΚΑΝ με τον απολογισμό του έργου του κατά το 2007 και τον προγραμματισμό του 2008 με λεπτομερή ανάλυση της ήδη εφαρμοσθείσας πολιτικής καθώς και της προγραμματιζόμενης δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το πρόσφατο πανελλήνιο σοκ, που δύσκολα θα το ξεπεράσει ο Έλληνας που βγήκε στους δρόμους παλαιότερα για την αγαπημένη «Εθνική των Δυνατών», δείχνει ότι όπου ευημερούν οι απολογισμοί έργων και οι αριθμοί, πάσχουν οι άνθρωποι και οι πολιτικές.

Ευχή μας είναι ο κύριος Υπουργός να «ντοπαριστεί» με την ιδέα της αμείλικτης πάταξης και όχι απλής αντιμετώπισης του προβλήματος και η προγραμματισμένη δράση για το 2008 να έχει ένα μόνο άξονα: «ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή