Γ. Παπανδρέου: «Η ανατροπή έρχεται»

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε φοιτητές της Νομικής Αθήνας
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 16:34
UPD:16:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως «η ανατροπή έρχεται και η αλλαγή θα σταματήσει τον κατήφορο της χώρας».

Μιλώντας σε φοιτητές της Νομικής Σχολής της Αθήνας, ο κ. Παπανδρέου, επανέλαβε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ενωμένο και δυνατό προχωρά μπροστά με τις ιδέες του» παρόλο που, όπως είπε, επειδή είναι δύναμη ανατροπής πολλοί θα ήθελαν να σιγοσβήνει.

Παράλληλα, κάλεσε τους φοιτητές να τον βοηθήσουν για να τα αλλάξει όλα, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνουν η γενιά της νέας αλλαγής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού ανέφερε πως η νέα γενιά θα έρθει αντιμέτωπη με τα πιο πρωτόγνωρα προβληματα που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτά η προοδευτική απάντηση είναι η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών υπέρ του ανθρώπου, και όχι ο φόβος, που συνιστά συντηρητική απάντηση.

Μιλώντας για την Παιδεία, χαρακτήρισε το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα άκρως συγκεντρωτικό και ελεγκτικό, και τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν αλλαγές αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Αναφερόμενος στην Αριστερά σημείωσε: «Αυτοί κλείνονται στο καβούκι τους και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ως διαμαρτυρία» προσθέτοντας πως σε αντιδιαστολή «το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε πράξεις».

Για το Σκοπιανό επανέλαβε πως η χώρα μας «στο Βουκουρέστι έπαιξε άμυνα και καλώς έκανε» σημειώνοντας όμως πως χρειάζονται και πρωτοβουλίες, ενώ επισήμανε πως σύμμαχοί μας στην επίλυση του προβλήματος δεν είναι οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι, αλλά ο λαός της ΠΓΔΜ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή