ΠΓΔΜ - Πρόταση για πρόωρες εκλογές καταθέτει το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 20:42
UPD:20:47
A- A A+

Πρόταση για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών προτίθεται να καταθέσει αύριο το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα της ΠΓΔΜ.

Αυτό γνωστοποίησε το απόγευμα ο αντιπρόεδρος του κόμματος DUI Ράφιζ Αλίτι, δηλώνοντας παράλληλα πως αναμένει και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα να στηρίξουν αυτήν την πρόταση.

«Θεωρούμε ότι η παρούσα Βουλή και η κυβέρνηση δεν έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα» πρόσθεσε.

Η εφημερίδα των Σκοπίων «Βεστ» γράφει σήμερα ότι το μεγαλύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο και προς την κατεύθυνση αυτή εικάζεται ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DUI.

Σύμφωνα με τις πηγές της εν λόγω εφημερίδας, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, διότι θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει η κυβέρνηση με την εύθραυστη πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, καθώς υφίσταται κίνδυνος το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DPA του Μέντουχ Θάτσι να αποχωρήσει εκ νέου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ ένα ακόμη του κυβερνητικού συνασπισμού, το «Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» (NSDP) του Τίτο Πέτκοφσκι, αμφισβητεί ανοιχτά τις επιλογές του κ. Γκρούεφσκι.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι είχε σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, στις οποίες τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καθώς και για τα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών των χωρών της «Χάρτας της Αδριατικής» (Κροατία, Αλβανία, ΠΓΔΜ) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ζάγκρεμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή