Να εργαστούν για την εξεύρεση λύσης ζητά από Ελλάδα - Σκόπια ο Αμερικανός πρεσβευτής

«Δεν βλέπω αρνητική επίπτωση στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ»
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 21:57
A- A A+

Την ελπίδα όλες οι πλευρές θα εργαστούν πολύ σκληρά ώστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα του ονόματος της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Ντάνιελ Σπέκχαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Ερωτηθείς αν η στάση της Ελλάδας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών, τόνισε: «Δεν βλέπω αυτό να έχει καμία πραγματικά αρνητική επίπτωση. Έχουμε έναν κοινό στρατηγικό στόχο, και ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών σας έχουν δηλώσει πως θέλουν να δουν την γείτονά σας στον Βορρά ως μέλος τη Συμμαχίας». Σε αυτό πλαίσιο, πρόσθεσε, πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται με την Ελλάδα «έναν σημαντικό σύμμαχο», όπως είπε, για να βοηθήσουν διευκολύνοντας τη λύση.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις στη σκοπιανή πλευρά μετά το βέτο, σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχε μεγάλη επιθυμία από πλευράς τους να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ. Θα μπορούσαν να ενθαρρυνθούν με την ιδέα ότι και οι 26 χώρες συμφώνησαν ότι σύντομα όταν το θέμα της ονομασίας επιλυθεί μπορούν να λάβουν αμέσως πρόσκληση να γίνουν μέλος». «Επομένως υπήρχε πρόοδος στη Σύνοδο και είμαι βέβαιος πως αν το καλοσκεφτούν θα το καλωσορίσουν ιδιαίτερα αυτό το συγκεκριμένο μέρος της Συνόδου» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή