Σε θερμό κλίμα η συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και Σερβίας

Τρίτη, 08 Απριλίου 2008 18:34
A- A A+

Το Κυπριακό και το Κόσοβο ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν στη Λευκωσία οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού και της Σερβίας Βουκ Τζέρεμικ.

Ο Σέρβος υπουργός δήλωσε ότι για τη χώρα του το πρόβλημα της Κύπρου είναι θέμα αρχής, θέμα υποστήριξης των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς Δικαίου.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υποστήριξη της Κύπρου στο θέμα του Κοσόβου, προσθέτοντας πως θα συνεχιστούν οι διπλωματικές της προσπάθειες για τη μη αναγνώρισή του.

Ο κ. Κυπριανού από την πλευρά του δήλωσε ότι η Κύπρος δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο και επανέλαβε ότι «για εμάς είναι θέμα αρχών, θέμα διατήρησης και διαφύλαξης της εδαφικής κυριαρχίας και στις δύο χώρες, θέμα Ηνωμένων Εθνών, της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και θέμα διεθνούς Δικαίου».

Τέλος, εξέφρασε τη στήριξη της Λευκωσίας στην ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ. «Πιστεύουμε ότι η Σερβία ανήκει στην Ευρώπη και έχει τις δυνατότητες να κινηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται προς την ΕΕ» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή