Δανία: Αποστολή τεσσάρων ελικοπτέρων στο Αφγανιστάν

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 07:37
A- A A+

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα προχωρήσει στην ανάπτυξη τεσσάρων ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων στο Αφγανιστάν.

Ο υπουργός Αμύνης Σέρεν Γάντε Γιένσεν δήλωσε ότι τα ελικόπτερα θα συμβάλλουν στην επιτήρηση «πέρα από τις γραμμές του εχθρού» και ότι θα «αυξήσουν την ασφάλεια των οδικών συγκοινωνιών».

Μαζί με τα ελικόπτερα, τους πιλότους τους, τους μηχανικούς και το υπόλοιπο αναγκαίο προσωπικό, θα σταλούν συνολικά 50-75 άνδρες. Θα βρίσκονται στο Αφγανιστάν μέσα σε δύο μήνες, ανέφερε ανακοινωθέν του υπουργείου Αμύνης.

Οι δυνάμεις της Δανίας στο Αφγανιστάν, που αριθμούν περί τους 780 άνδρες, έχουν υποστεί 15 απώλειες από το 2002. Επιχειρούν κυρίως στην επαρχία Χελμάντ, όπου μαίνονται συχνά μάχες των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τους Ταλιμπάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Πέρ Στιγκ Μέλερ δήλωσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ritzau, ότι όλα τα κόμματα της Βουλής της χώρας υποστήριξαν την απόφαση να αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν τα ελικόπτερα τύπου Fennec (Eurocopter), που προηγουμένως είχαν χρησιμοποιηθεί και στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή