ΕΣΚΑΝ: Αλλα πέντε κρούσματα ντόπινγκ

Στον εισαγγελέα κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ομοσπ. Αρσης Βαρων και η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 11:31
UPD:15:41
A- A A+

Aνοίγει το «Κουτί της Πανδώρας» για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ντόπινγκ στην Εθνική Αρσης Βαρών, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), Αστέριος Δεληγιάννης, γνωστοποίησε άλλες πέντε περιπτώσεις σε τρία διαφορετικά αθλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, θετικά στη χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκαν τα δείγματα τριών αθλητών στην ποδηλασία, ένα ακόμα κρούσμα ανιχνεύθηκε στο χάντμπολ, ενώ ένας αθλητής -του στίβου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- αρνήθηκε τον έλεγχο.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε οι ουσίες που ανιχνεύθηκαν στα νέα δείγματα είναι διαφορετικές από αυτές που εντοπίστηκαν στους 11 αθλητές της ¶ρσης Βαρών.

Ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΚΑΝ. Σήμερα εξάλλου, συνεδριάζει και η νεοσύστατη επιτροπή καταπολέμησης του ντόπινγκ υπό τον υπουργό Πολιτισμού Μ. Λιάπη και τον υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη (17:30 στα γραφείας της ΓΓΑ ).

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο κ. Δεληγιάννης γνωστοποίησε πως από την αρχή του 2008 το ΕΣΚΑΝ διενήργησε 700 ελέγχους ντόπινγκ και ανακοίνωσε οκτώ κρούσματα. Ερωτηθείς εξάλλου για το φαξ από την Κίνα στο οποίο γίνεται λόγος περί λάθους στην αποστολή των σκευασμάτων για τους αθλητές της Αρσης Βαρών, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΚΑΝ σχολίασε: «Για μένα αυτά είναι κινέζικα».

Σήμερα εν τω μεταξύ, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απολογία του προπονητή της Εθνικής Αρσης Βαρών Χρήστου Ιακώβου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/09/1498645.htm . Κατά πληροφορίες, ο κ. Ιακώβου θα υποστηρίξει ότι για όλα ήταν ενήμερη η Ομοσπονδία Αρσης Βαρών. Λίγο πριν το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδίας Νίκου Σκιαδά, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ανδρέα Καραφλό, που διενεργεί τη σχετική προκαταρκτική εξέταση. Κατάθεση στον εισαγγελέα έδωσε και η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ Χρύσα Σπηλιωπούλου. Ο κ. Σκιαδάς αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Νωρίτερα, στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτη Πούλιο, προσήλθε ο συνήγορος του κ. Ιακώβου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζητώντας να συνδράμει η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την έρευνα για τη γνησιότητα του περιβόητου e-mail από την Κίνα (για το λάθος στην αποστολή του σκευάσματος). Σε δηλώσεις του, ο κ.Δημητρακόπουλος εξέφρασε εκ μέρους του εντολέα του, την βαθύτατη πικρία του, επειδή, όπως είπε, κάποια πολιτικά πρόσωπα επιδεικνύουν εκκωφαντική σιωπή.

Χθες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ανδρέας Καραφλός, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί, έκανε «έφοδο» στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά και στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών. Απ' ό,τι έγινε γνωστό, κατασχέθηκαν έγγραφα από τους κοιτώνες των αθλητών. Ελέγχθηκαν 15 δωμάτια αθλητών, καθώς και η κεντρική σάλα της άρσης Βαρών, με όλους τους βοηθητικούς χώρους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική «έφοδος» είχε προβλεφθεί και γι αυτό εκτιμάται πως η αξία των κατασχεθέντων για τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι ιδιαίτερα αμφίβολη.

Επιπρόσθετα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας, η οποία διέθεσε για τις ανάγκες της έρευνας πέντε άνδρες.

Οι διωκτικές αρχές κατέσχεσαν δεκάδες συσκευασίες με χάπια, κάψουλες και φιαλίδια με υγρά από φαρμακείο της οδού Λένορμαν στον Κολωνό, με το οποίο συνεργάζεται επισήμως η Ελληνική Ομοσπονδία ¶ρσης Βαρών. Τα σκευάσματα εστάλησαν στα εργαστήρια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις