Η Ομοσπονδία Χάντμπολ για τα περί κρούσματος ντόπινγκ

Κάνναβη και όχι αναβολικά, επισημαίνει η ΟΧΕ
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 13:16
UPD:13:44
A- A A+

Την έκπληξή της εξέφρασε η Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΟΧΕ) για τα περί χρήσης αναβολικών ουσιών από αθλητή της χειροσφαίρισης σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΕΣΚΑΝ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/09/1498827.htm .

Η ΟΧΕ ανακοίνωσε ότι όντως διαπιστώθηκε παράβαση, η οποία ωστόσο όπως επισημαίνεται, δεν αφορά χρήση αναβολικών ουσιών, αλλά κάνναβης. «Η διαπιστωθείσα παράβαση αφορά αλλοδαπό αθλητή, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση ναρκωτικής ουσίας (κάνναβη) και όχι αναβολικών», διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η ανωτέρω υπόθεση δεν αφορά αθλητές-τριες των ελληνικών εθνικών ομάδων αλλά αλλοδαπό αθλητή σωματείου, για τον οποίο η ΟΧΕ ουδεμία ευθύνη φέρει», τονίζει η Ομοσπονδια και σημειώνει: «... Από συστάσεως του αθλήματος στην Ελλάδα και μετά από εκατοντάδες ελέγχους τόσο στο πρωτάθλημα όσο και σε καμπ προετοιμασίας και διεθνείς διοργανώσεις των εθνικών ομάδων από την ΟΧΕ, το ΕΣΚΑΝ, αλλά και την Διεθνή ομοσπονδία, ουδείς αθλητής-τρια που μετέχει στις Εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών έχει βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες».

«Συνεπώς -καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΧΕ- «θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε το περιστατικό και ο συσχετισμός της ανωτέρω υπόθεσης με το γνωστό θέμα που ταλανίζει τις τελευταίες μέρες τη κοινή γνώμη είναι αυθαίρετος, άδικος, ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά δεδομένα και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις στο φίλαθλο κόσμο και την κοινή γνώμη για το ελληνικό χάντμπολ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις