ΠΓΔΜ - Διάλυση της Βουλής εισηγείται η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος του Γκρούεφκσι

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 14:29
A- A A+

Υπέρ της διάλυσης της Βουλής τάσσεται η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νικολά Γκρούεφσκι (VMRO - DPMNE) και εισηγείται στην κεντρική επιτροπή του να υποστηρίξει τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν χθες το βράδυ, και αφότου το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της ΠΓΔΜ κατέθεσε πρόταση για διάλυση του Κοινοβουλίου και διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Όπως, τονίζεται στην ανακοίνωση του VMRO-DPMNE, η εκτελεστική επιτροπή έλαβε την απόφαση αυτή συμπεραίνοντας ότι η Βουλή λειτουργεί αναποτελεσματικά λόγω των συνεχών εμποδίων που προβάλλουν κόμματα της αντιπολίτευσης στις εργασίες του Σώματος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση εξετάστηκε ακόμη η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και την άσκηση του βέτο από την Ελλάδα. Η εκτελεστική επιτροπή -όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση- «καταδικάζει την ανεύθυνη κίνηση της Ελλάδας για τη μη χορήγηση πρόσκλησης στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" για ένταξη στο ΝΑΤΟ», κάτι που σύμφωνα με το κόμμα αυτό «θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών όπως και την περιφερειακή ασφάλεια, την ανάπτυξη και την ευημερία ολόκληρης της περιοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή