Γ. Παπανδρέου: Βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας η πράσινη ανάπτυξη

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 16:08
UPD:16:21
A- A A+

Η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας, με συγκεκριμένες προτεραιότητες, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο μεταξύ άλλων για επένδυση σε νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, πρακτικές που αξιοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εκπέμπουν λιγότερους ρύπους και μείωση του διευρυνόμενου χάσματος μεταξύ μητροπολιτικού κέντρου και των περιφερειών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική της πολιτική υποστηρίζοντας ότι «πολύ σύντομα μια ευκαιριακή οικονομική πολιτική θα έχει καταστρέψει ό,τι πολυτιμότερο έχει η Ελλάδα».

Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, «έχει αναδείξει το περιβάλλον ως κυρίαρχο στοιχείο ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ενός προτύπου το οποίο θα συνδέεται με τη δική μας παράδοση, με τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της κλιματικής αλλαγής η Ελλάδα έχει μια μεγάλη ευκαιρία, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Εχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μετατρέψουμε την Ελλάδα από παθητικό θεατή που είναι σήμερα – ακόμα και θύμα των οικολογικών εξελίξεων – σε μια χώρα που είναι πρωτοπόρος σε θέματα περιβάλλοντος. Και αυτή θα αποτελέσει μια ουσιαστική προσφορά μας όχι μόνο στον ελληνισμό αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή