¶μεση διευθέτηση της εκκρεμότητας του ονόματος της ΠΓΜΔ ζητούν οι ΗΠΑ

Δηλώσεις της μόνιμης αντιπροσώπου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 16:53
UPD:18:04
A- A A+

Την άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας με το όνομα της ΠΓΔΜ ζήτησε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Βικτόρια Νούλαντ.

Η Νούλαντ μετά τη συνάντησή της, στα Σκόπια, με τον πρόεδρο των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, αντίστοιχα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κεκτημένη ταχύτητα για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας της ονομασίας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, όχι πάντως μήνες».

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων υπό το μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, διαβλέποντας ισχυρή αφοσίωση και αποφασιστικότητα από σκοπιανής πλευράς για εξεύρεση λύσης. «Οι σημερινές συνομιλίες ήταν πολύ παραγωγικές» σημείωσε.

«Εμείς είμαστε μαζί σας για να σας ενθαρρύνουμε. Ο αμερικανικός λαός είναι μαζί σας και αναμένουμε να ξεπερασθούν και τα τελευταία εμπόδια ώστε η "Μακεδονία" να καταλάβει την πραγματική θέση της στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος, υπενθυμίζοντας ότι στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το ζήτημα της ονομασίας εμπόδισε την ΠΓΔΜ να δεχθεί πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή