Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων ζητά από την ΠΓΔΜ η Κομισιόν

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 17:33
A- A A+

Την ανάγκη να επισπευσθούν οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ, προκειμένου η χώρα να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Κριστίνα Νάγκι,εκπρόσωπος του Επιτρόπου Διεύρυνσης Όλι Ρεν.

Ειδικότερα, η κ. Νάγκι τόνισε πως τα Σκόπια θα πρέπει να εστιάσουν τις πολιτικές τους ενέργειες σε τομείς-κλειδιά, όπως η μεταρρύθμιση του δικαστικού τομέα και η εφαρμογή του νόμου για την αστυνομία.

«Η Επιτροπή θα αξιολογήσει την πρόοδο της ΠΓΔΜ στην έκθεσή της που θα δημοσιεύσει το φθινόπωρο» συνέχισε η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη Διεύρυνση Επιτρόπου.

Ερωτηθείς αν σε αυτήν την έκθεση θα τίθεται, μεταξύ άλλων, η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας ως κριτήριο για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, απάντησε πως η Κομισιόν έχει ήδη γνωστοποιήσει ποια είναι τα κριτήρια που καλείται να εκπληρώσει η ΠΓΔΜ, σημειώνοντας πως τα κριτήρια αυτά δεν έχουν αλλάξει.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της Επιτροπής για τα Δυτικά Βαλκάνια, τα Σκόπια καλούνται να εκπληρώσουν οκτώ πολιτικά, κυρίως, κριτήρια. Η ίδια ανακοίνωση, στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, κάνει αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία, ζητείται από τα Σκόπια να τηρούν σχέσεις καλής γειτονίας και να επιδείξουν εποικοδομητική στάση στην προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή