Πακιστάν: Ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων στο Καράτσι

Για την αποφυγή αιματηρών συγκρούσεων
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 08:22
A- A A+

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και των Ρέιντζερς, της επίφοβης παραστρατιωτικής συνοριοφρουράς, ανέπτυξαν σήμερα Πέμπτη οι αρχές στο Καράτσι, μία ημέρα μετά τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.

Οι αρχές προειδοποίησαν ότι θα λάβουν «ακραία μέτρα» για να αποτρέψουν περαιτέρω αιματοχυσία μετά τα χειρότερα επεισόδια στο Πακιστάν μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

Εξοργισμένοι δικηγόροι διεμήνυσαν ότι θα απέχουν από τα δικαστήρια όταν έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν πέντε συνάδελφοί τους, εκ των οποίων μία γυναίκα, που απανθρακώθηκαν μέσα στο γραφείο τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Σιντχ ¶ριφ Αχμάντ Χαν δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «αναπτύχθηκαν σε ευαίσθητες περιοχές με αυστηρές διαταγές να προχωρήσουν στη λήψη ακραίων μέτρων εναντίον οιουδήποτε επιχειρήσει να καταστρέψει δημόσια περιουσία».

Δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα έχουν τα «ακραία» αυτά μέτρα.

«Η αστυνομία θα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στο ανώτατο δικαστήριο, τα διοικητικά δικαστήρια, το δικαστικό κτιριακό συγκρότημα και τα γραφεία των δικηγόρων», πρόσθεσε. «ΔεΝ θα ανεχθούμε καμμία χαλαρότητα από μέρους της αστυνομίας», είπε, σημειώνοντας ότι διατάχθηκε έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή