Ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται η αποστολή συγνώμης από την κινεζική εταιρεία

Αμφισβητεί τους ελληνικούς ισχυρισμούς η κινεζική κυβέρνηση
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 10:49
UPD:10:51
A- A A+

Την αποστολή απολογητικής επιστολής από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία στην Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/07/1497842.htm , επιβεβαιώνει με δημόσιευμά της κινεζική εφημερίδα.

Όπως γράφει η «Beijing News» (τα Νέα του Πεκίνου), η εν λόγω εταιρεία με επιστολή της, ζητεί συγνώμη από τους ιθύνοντες της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών για το λάθος στην αποστολή του σκευάσματος, που είχε ως αποτέλεσμα έντεκα Ελληνες αθλητές να βρεθούν θετικοί σε ελέγχους αντι-ντόπινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η Ελληνική Ομοσπονδία ¶ρσης Βαρών ανακοίνωσε πως έλαβε επιστολή από την κινεζική εταιρεία, στην οποία οι Κινέζοι υπεύθυνοι απολογούνται επειδή κατά λάθος πρόσθεσαν στα σκευάσματα που είχαν παραγγελθεί από την Ελλάδα, απαγορευμένες τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Εργαζόμενος στην εταιρεία Auspure Biotechnology Co Ltd με έδρα την Σαγκάη επιβεβαίωσε πως η εταιρεία έστειλε την επιστολή, γράφει σήμερα η «Beijing News».

«Είναι αλήθεια, στείλαμε ένα email, αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες πριν απαντήσουμε με δημόσια δήλωση», φέρεται να είπε σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπάλληλος της εταιρείας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Εξάλλου, ένας άλλος υπάλληλος, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters, γνωστοποίησε πως ήδη διεξάγονται έρευνες στην εταιρεία. «Η υπόθεση ερευνάται και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες», δήλωσε.

Χθες ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αμφισβήτησε τους ελληνικούς ισχυρισμούς για ανάμειξη της εταιρείας Auspure.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας ανακοίνωσε πως ερευνά το θέμα, αλλά τήρησε την ίδια στάση με το υπουργείο. «Μην πιστεύετε σε αυτήν την αποκαλούμενη απολογητική επιστολή», σημείωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της στην ίδια εφημερίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις