Παπαρήγα: Επικίνδυνη η πολιτική της Ε.Ε. στα Βαλκάνια

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 14:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Την ανησυχία του ΚΚΕ για την πολιτική της Ε.Ε. στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, με την επιλεκτική -όπως είπε- χρήση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των λαών, εξέφρασε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Παπαρήγα δήλωσε τη συμφωνία του ΚΚΕ να δρομολογηθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στη βάση του Βουκουρεστίου, σαν «ένα αγκάθι που πρέπει να φύγει», όπως χαρακτηριστικά είπε, εκφράζοντας παράλληλα την διαφωνία της για την εμφάνιση του θέματος σαν να ήταν το μοναδικό της Συνόδου και για την απόκρυψη -όπως είπε- των πραγματικών προβλημάτων των Βαλκανίων.

«Η Ευρώπη ωραιοποιείται... είναι μαζί με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα, επικαλούμενη τη διάσπαση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας που -όπως είπε- άνοιξε με τη Γερμανία και «ευθυγραμμίστηκαν όλοι», τον «πόλεμο των Βαλκανίων που έγινε σε αγαστή συνεργασία» και το παράδειγμα «της Ελλάδας που έγινε ξέφραγο αμπέλι».

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει ομοθυμία μεταξύ του ελληνικού λαού όταν η πολιτική της χώρας τροχοδρομείται πάνω στην Ε.Ε..

«Γιατί ο λαός να αισθάνεται υπερήφανος;» διερωτήθηκε και πρότεινε «ο όρος εθνική υπερηφάνεια» να χρησιμοποιείται με περισσότερη φειδώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή