Σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα του ντόπινγκ

Στον πρωθυπουργό το πόρισμα της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 10:17
UPD:10:21
A- A A+

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το θέμα του ντόπιγνκ, με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού Μ. Λιάπη και του υφυπουργού Γ. Ιωαννίδη, πραγματοποιείται στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ.κ. Λιάπης και Ιωαννίδης αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας ¶ρσης Βαρών για την υπόθεση του ντόπινγκ με τους έντεκα αθλητές της Εθνικής Ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμά της η Ομοσπονδία «αδειάζει» τον Εθνικό Προπονητή Χρήστο Ιακώβου, λέγοντας ότι ενήργησε αυτοβούλως.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, ο Χρήστος Ιακώβου προέβη αυτοβούλως στη διαδικασία παραγγελίας των επίμαχων σκευασμάτων, κάτι που -όπως επισημαίνεται- παραδέχθηκε και ο ίδιος ενώπιον της Επιτροπής και άρα φέρει την ευθύνη.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θέλουν να πιστεύουν ότι οι έγγραφες διαβεβαιώσεις του κινέζικου εργαστηρίου περί λάθους είναι γνήσιες και κατ' επέκταση υπήρξε και ο Ιακώβου θύμα του λάθους αυτού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΕΟΑΒ όπως είναι γνωστό, αντιλαμβανόμενη το τεράστιο ηθικό -και όχι μόνο- ζήτημα, που προέκυψε από την ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών σε 11 αθλητές και αθλήτριές της, στις 7/3 από την IWF, αμέσως όρισε Επιτροπή διερεύνησης του θέματος. Η Επιτροπή ολοκλήρωσε την έρευνά της και συνέταξε το σχετικό πόρισμα που υπεβλήθη σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδη.

Οπως προέκυψε, το Δ.Σ. της ΕΟΑΒ στην προμήθεια βιταμινών και αμινοξέων που κυκλοφορούν νομίμως στην αγορά, πάντοτε ακολουθούσε τη διαδικασία εγκρίσεώς τους, ύστερα από την εκάστοτε εισήγηση του προέδρου της Υγειονομικής Επιτροπής. Διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω διαδικασία τηρείτο συνεχώς και φυσικά οι σχετικές προμήθειες αφορούσαν νόμιμο φαρμακευτικό υλικό.

Στην συγκεκριμένη εξετασθείσα περίπτωση διαπιστώθηκε ότι ο εθνικός προπονητής κ. Χρήστος Ιακώβου αυτοβούλως, χωρίς την έγκριση του Δ.Σ., προέβη στη διαδικασία παραγγελίας των επίμαχων σκευασμάτων. Οπως ο ίδιος παραδέχθη ενώπιον της Επιτροπής, στην περίπτωση αυτή ενήργησε χωρίς να τηρήσει την προβλεπόμενη και ορθή διαδικασία. Φυσικά η ευθύνη αυτή βαρύνει τον ίδιο τον εθνικό προπονητή.

Θέλουμε όμως να πριστεύουμε ότι οι προσκομισθείσες από τον ίδιο έγγραφες διαβεβαιώσεις του αλλοδαπού εργαστηρίου είναι γνήσιες και ειλικρινείς και ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα του λάθους αυτού. Η εξέλιξη αυτή θα ήταν σύμφωνη με την ιστορία του, το ήθος και την ανεκτίμητη προσφορά του Χρήστου Ιακώβου, την οποία ανανγωρίζουμε όλοι.

Τέλος, η ΕΟΑΒ θα ενημερώσει την IWF με όλα τα σχετικά έγγραφα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή