Θεσμικές παρεμβάσεις για κάθαρση στον αθλητισμό

Τροπολογία εντός 10 ημερών στο σ/ν για τη βία στα γήπεδα
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 12:05
UPD:15:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

A- A A+

«ΗΡΘΕ η ώρα να καταθέσουμε άμεσα ένα θεσμικό οπλοστάσιο για να έχουμε υγιή αθλητισμό και καθαρούς αθλητές και - πάνω από όλα - για να προστατεύσουμε τη νεολαία μας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης ύστερα από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το θέμα του ντόπιγνκ, με τη συμμετοχή του του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη.

Οι κ. Λιάπης και Ιωαννίδης παρέδωσαν στον Πρωθυπουργό το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας ¶ρσης Βαρών για την υπόθεση του ντόπινγκ με τους έντεκα αθλητές της Εθνικής Ομάδας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/11/1499793.htm .

Το επόμενο δεκαήμερο, όπως είπε ο κ. Λιάπης, θα είναι κρίσιμο, για να καταλήξουμε σε όλες αυτές τις θεσμικές παρεμβάσεις, προκειμένου να υπάρξει κάθαρση στον αθλητισμό.

«Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει άμεσα. Ο κ. Ιωαννίδης κι εγώ είμαστε επιφορτισμένοι τις προσεχείς 10 ημέρες να φέρουμε αυτή την τροπολογία στο νομοσχέδιο που ήδη υπάρχει και κυκλοφορεί για υπογραφές από τους υπουργούς και αφορά τη βία στα γήπεδα, μια τροπολογία, για να μην ζήσουμε αυτές τις θλιβερές εικόνες που διέσυραν τη χώρα μας διεθνώς.

«"Oχι" στα μετάλλια με κάθε κόστος»

«Ασφαλώς και θέλουμε μετάλλια αλλά πάνω από όλα είναι να έχουμε καθαρούς αθλητές, υγιή αθλητισμό. Δεν μας ενδιαφέρουν τα μετάλλια με κάθε κόστος», δήλωσε ο κ. Λιάπης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θέλουμε μετάλλια ή καθαρό αθλητισμό.

«Εμείς θέλουμε καθαρό αθλητισμό, θέλουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι της παιδείας», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης ο οποίος κάλεσε τους γονείς να στέλνουν άφοβα τα παιδιά τους στον αθλητισμό.

Τόνισε ακόμη ότι δεν πρέπει να λέγεται ότι τα μετάλλια έρχονται μόνο με ντόπινγκ και ζήτησε να μην γίνεται γενίκευση.

Σύγκληση επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και του υφυπουργού Αθλητισμού, για την υπόθεση της φαρμακοδιέγερσης των αθλητών της Εθνικής Ομάδας ¶ρσης Βαρών ζητούν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Β' Πειραιώς Δ. Λιντζέρη.

Με επιστολή τους προς την πρόεδρο της επιτροπής Μ. Κόλλια-Τσαρούχα, οι βουλευτές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση απουσιάζει παντελώς στο ζήτημα της καταπολέμησης του ντόπινγκ, και ότι "προβαίνει σε επικοινωνιακή διαχείριση στρεφόμενη εναντίον δικαίων και αδίκων υποβαθμίζοντας τα μεγάλα έργα που έγιναν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ".

ΣΥΝ: Συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθνών

«Εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθούμε μια συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών των ηγεσιών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για τη διόγκωση της σύγχρονης μάστιγας του ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/11/1499910.htm με αφορμή την υπόθεση του ντόπινγκ.

«Πρώην και νυν υφυπουργοί, πρόεδροι ομοσπονδιών που επί δεκαετίες λυμαίνονται τον αθλητισμό χάρη σε πελατειακές σχέσεις και κομματικούς μηχανισμούς, που εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά τους “πλαστικούς” εθνικούς ήρωες, προσπαθούν να αποτινάξουν από τις πλάτες τους τις ευθύνες, περιορίζοντάς τες μόνο σε αυτές - τις αδιαμφισβήτητες- των προπονητών και αθλητών».

ΚΚΕ: «Εξαγγελίες υπέρ της συγκάλυψης ενός σάπιου κατασκευάσματος

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την κάθαρση στον αθλητισμό λειτουργούν υπέρ της συγκάλυψης ενός σάπιου κατασκευάσματος που δεν παίρνει καμία γιατρειά, και ο λαός δεν πρέπει να τους δώσει καμία σημασία, υπογραμμίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού και του υφυπουργού Πολιτισμού για το ντόπινγκ.

«Κάθαρση του αθλητισμού και αποβολή του ντόπινγκ δεν μπορεί να γίνει με νέα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου, όπως δεν έγινε και με το σημερινό αυστηρό θεσμικό καθεστώς που συνδιαμόρφωσαν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ», επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Για την κάθαρση στον αθλητισμό χρειάζονται ριζικές αλλαγές που το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει με την παρέμβασή του να επιβάλει. Χρειάζεται πλήρης κατάργηση της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικής δράσης και του ελέγχου του αθλητισμού από τις πολυεθνικές. Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα του λαού και της νεολαίας. Πρέπει να παρέχεται δωρεάν, με σύγχρονες υποδομές και οργανωμένο δίκτυο γυμναστών, γιατρών στο σχολείο, στο εργοστάσιο, στη συνοικία, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή