ΠΓΔΜ - Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Βουλής επί της πρότασης διάλυσής της

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 20:53
A- A A+

Μέχρι αργά σήμερα το βράδυ θα συνεχιστεί τελικά η συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων, όπου εξετάζεται η διάλυση του σώματος και ακολούθως η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Λιούμπισα Γκεοργκίεφσκι είχε γνωστοποιήσει ότι η συνεδρίαση θα διαρκούσε μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωνόταν με την διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει εξαντληθεί ο κατάλογος των ομιλητών, ενώ υπήρξαν πολλές δευτερολογίες και τριτολογίες που καθυστέρησαν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Το προεδρείο διέκοψε τις εργασίες του σώματος για δύο ώρες και η συνεδρίαση αναμένεται να αρχίσει και πάλι εντός ολίγου (21:00 ώρα Ελλάδας).

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη ήταν μέχρι και πριν από λίγη ώρα συνάντηση του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι με τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι (VMRO- DPMNE), Ράντμιλα Σεκερίνσκα (SDSM) και Aλί Αχμέτι (DUI), παρουσίαι και του υπουργού Εξωτερικών Μιλόσοσκι. Από τη συνάντηση αυτή απουσίζε ο αρχηγός του DPA Μέντουχ Θάτσι.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι, στόχος της συνάντησης είναι να διαμορφωθεί μία κοινή θέση μεταξύ των σημαντικότερων πολιτικών παραγόντων της χώρας για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και την μελλοντική στρατηγική της ΠΓΔΜ σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή