Ευ. Αντώναρος: «Δεν αναμειγνυόμαστε στα εσωτερικά άλλων χωρών»

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 14:36
A- A A+

«Δεν αναμειγνυόμαστε στα εσωτερικά άλλων χωρών ... διαπραγματευόμαστε με τους επιφορτισμένους διαπραγματευτές, επισήμους εκπροσώπους της ΠΓΔΜ». Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ.Αντώναρος, ερωτηθείς αν οι εκλογές στη γειτονική χώρα θα επηρεάσουν τη διαπραγματευτική διαδικασία για το όνομα.

Όπως είπε, οι εσωτερικές διεργασίες σε οποιαδήποτε χώρα δεν είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την εσωτερική κατάσταση οποιασδήποτε χώρας.

«Επιδίωξή μας είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Θέλουμε να βρεθεί λύση. Αυτό είναι ξεκάθαρο», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Όσον αφορά τη νέα πρωτοβουλία του Αμερικανού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και σε ερώτηση αν οδηγούμαστε σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει θετικά και εποικοδομητικά στη διαδικασία που γίνεται υπό τη σκέπη του ΟΗΕ, διαδικασία που ακολουθείται επί πολλά χρόνια. Η χώρα μας, συμπλήρωσε, έχει διανύσει το δικό της κομμάτι της διαδρομής, αναμένει δε και από την άλλη πλευρά να ανταποκριθεί. «Η διαδρομή είναι μακρά κι έχει πολλά στάδια», συνέχισε ο κ. Αντώναρος και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση που έχει διατυπωθεί με απόλυτη και κρυστάλλινη σαφήνεια κι ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας.

Ερωτηθείς τέλος, αν ο κ. Νίμιτς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν έχει καμία λεπτομέρεια αυτή τη στιγμή για το πρόγραμμα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή