«Η λύση δεν θα έρθει από τις ΗΠΑ ή τον ΟΗΕ, αλλά από την Αθήνα και τα Σκόπια»

Δηλώσεις του επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα - «Δεν θα υποκαταστήσουμε τον κ.Νίμιτς»
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 17:28
A- A A+

Στο Βουκουρέστι δεν θυμώσαμε, ούτε εκπλαγήκαμε, απλώς απογοητευτήκαμε, τόνισε κατά την ομιλία του στο συνέδριο με θέμα «Η Ασφάλεια και η ¶μυνα στον 21ο Αιώνα-Ν.Α. Ευρώπη, Βαλκάνια», ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Τόμας Κάντριμαν.

Όπως είπε, ΠΓΔΜ έχει εκπληρώσει τα τεχνικά κριτήρια και στόχος του ΝΑΤΟ και των δύο κυβερνήσεων είναι να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις. Ο κ.Μ. Νίμιτς έχει επίσης δηλώσει την πρόθεσή του να διαβουλευτεί σύντομα και με τα δύο μέρη, συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ, συνέχισε ο κ. Κάντριμαν, είναι σε στενή συνεργασία με τη σύμμαχο Ελλάδα και με τη φίλη ΠΓΔΜ, την οποία επιθυμεί να δει σύμμαχο, προκειμένου να βρούμε λύση.

«Δεν θα υποκαταστήσουμε τον κ.Νίμιτς, δεν έχουμε τέτοια εντολή, ούτε πρόθεση. Θα βοηθήσουμε να γίνουν τα αναγκαία βήματα», ξεκαθάρισε ο Αμερικανός διπλωμάτης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι λύση δεν θα έρθει από την Ουάσιγκτον ή τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά από την Αθήνα και τα Σκόπια. Ωστόσο, όπως προέβλεψε, η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη».

Στο συνέδριο μίλησε και η κ. Βάσω Παπανδρέου, ως υπεύθυνη του τομέα Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, η οποία στην ομιλία της έδωσε έμφαση στην αδυναμία της Ε.Ε. να δώσει λύσεις στα θέματα ασφάλειας στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ μίλησε για την επιβολή μη βιώσιμων προτεκτοράτων από ξένες δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή