«Σύμπτωμα παράλυσης»

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 10:01

A- A A+

«Ο νέος Μπερλουσκόνι μοιάζει με προϊόν αποτυχημένου λίφτινγκ», γράφει η γαλλική Liberation σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία. Η γαλλική εφημερίδα θεωρεί ότι «αν και οι δηλώσεις του έχουν λίγο λουστραριστεί, τα τερτίπια παραμένουν ίδια. Ο Μπερλουσκόνι έβγαλε τις παλιές συνταγές, κυρίως τη συνταγή της μείωσης των φόρων».

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «κυρίως σύμπτωμα μιας χώρας σε άσχημη κατάσταση. Παγιδευμένη σε ένα σύστημα δύο νομοθετικών σωμάτων που έχει μεταβάλει την πολιτική αστάθεια σε τρόπο διακυβέρνησης», γράφει η Liberation.

Για τη Le Figaro, η εκλογή του Μπερλουσκόνι αποτελεί «σύμπτωμα της παράλυσης που πλήττει το ιταλικό πολιτικό σύστημα». Ωστόσο η εφημερίδα εκφράζει αισιοδοξία ότι η άνετη πλειοψηφία που εξασφάλισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα του επιτρέψει να κυβερνήσει με ελευθερία κινήσεων, ξεπερνώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις, προκειμένου να εφαρμόσει εν τέλει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Το έργο που περιμένει τον Μπερλουσκόνι είναι σοβαρό, γράφει η Le Figaro, αναφερόμενη κυρίως στη δυσχερή οικονομική κατάσταση, την κακή λειτουργία των πολιτικών θεσμών, καθώς και την κακή διεθνή συγκυρία.

Η οικονομική Les Echos, η οποία θέτει ερωτήματα ως προς την ελευθερία κινήσεων της επόμενης ιταλικής κυβέρνησης στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, στην εποχή της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της ύφεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή