Γ. Παπανδρέου: Σύγχρονη τραγωδία οι χειρισμοί της κυβέρνησης στον ΟΤΕ

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 11:52
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

A- A A+

Εντονα επικριτικός κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στο Μέγαρο του ΟΤΕ, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο και σύγχρονη τραγωδία όσον αφορά τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τον δημόσιο πλούτο.

«Βρισκόμαστε εδώ για να σταματήσουμε την εξέλιξη μιας σύγχρονης τραγωδίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους στο κτίριο διοίκησης του ΟΤΕ, επισημαίνοντας ότι «τραγωδία είναι ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το δημόσιο πλούτο και τον ΟΤΕ».

«Μόνο μια τριτοκοσμική χώρα θα πουλούσε δημόσιο πλούτο και αντί να κερδίζει το κράτος, να κερδίζει ένας ιδιώτης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Η παρουσία μου εδώ, είναι παρουσία συμπαράστασης και κοινού αγώνα. Κάνουμε μαζί αυτό τον αγώνα και θα τον κερδίσουμε».

Σύμφωνα με τον κ.Παπανδρέου, τρεις είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει η πώληση του ΟΤΕ:

Πρώτος λόγος, είπε, είναι ότι αποτελεί βασικό εργαλείο εθνικού σχεδιασμού, επισημαίνοντας ότι με την πώληση του ΟΤΕ η Ελλάδα χάνει το δικαίωμα να μπορεί να σχεδιάζει για την οικονομία και το λαό στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Δεύτερος λόγος είναι ότι ο ΟΤΕ δεν έχει μόνο παρουσία στην Ελλάδα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τρίτος λόγος είναι ότι ο ΟΤΕ έχει αναπτύξει ουσιαστική τεχνογνωσία που, όπως επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, δεν πρέπει να χάσει η χώρα μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή