Οικονομική συνεργασία Μαυροβουνίου-Ουγγαρίας

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 12:01
A- A A+

Συμφωνία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Ουγγαρίας υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης του Μαυροβουνίου, Μπράνιμιρ Γκβοζντένοβιτς και τον Ούγγρο υπουργό Εσωτερικών, Αμπελ Γκαραμχετζι.

Ο Ούγγρος υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - ότι η συμφωνία αποτελεί την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. «Το Μαυροβούνιο είναι ένας από τους αγαπημένους επενδυτικούς προορισμούς που επιλέγουν οι Ούγγροι επιχειρηματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε, εξάλλου, ότι το Μαυροβούνιο «απολαμβάνει» την πλήρη στήριξη της Ουγγαρίας στη διαδικασία της ένταξής τους στην ευρωπαϊκή «οικογένεια».

Από την πλευρά του, ο κ. Γκβοζντένοβιτς παρουσίασε στοιχεία για την πορεία του διμερούς εμπορίου, καθώς και για τη δραστηριοποίηση ουγγρικών εταιριών στο Μαυροβούνιο. Όπως είπε, οι διμερείς εμπορικές σχέσεις «αποτυπώνονται» στο ποσό των 87 εκ. ευρώ το 2007 και φέτος αναμένεται να καταγραφούν ανοδικές τάσεις. Το ουγγρικό επενδυτικό κεφάλαιο, είπε ο κ. Γκβοζντένοβιτς, είναι «παρών» στον τραπεζικό τομέα, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, στον τουρισμό, καθώς και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή