ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση στον υπ. Οικονομίας για τον ΟΤΕ

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 12:51
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη για την πώληση του ΟΤΕ κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παράδοση του ΟΤΕ, με όχημα την Marfin, στην Deutsche Telekom. Όπως υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης, «η στρατηγική "συμμαχία" του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση για να "χρυσώσει το χάπι" της εκχώρησης του ΟΤΕ, είναι απολύτως προσχηματική, αφού ο συσχετισμός ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι πέρα για πέρα άνισος, ενώ η Deutsche Telecom παίρνει ουσιαστικά και το management του ΟΤΕ».

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο υπουργός Οικονομίας:

«1. Για ποια «στρατηγική συμμαχία» ΟΤΕ-Deutsche Telecom μιλάει η κυβέρνηση, από τη στιγμή που η Deutsche Telecom παίρνει ουσιαστικά και το management του ΟΤΕ;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει, έστω και την ύστατη στιγμή, την πολιτική της και, αντί της μετατροπής του ΟΤΕ και των Βαλκανικών επενδύσεών του σε παράρτημα των φιλοδοξιών της Deutsche Telecom, να διατηρήσει και να ενισχύσει μέχρι το 51% το ποσοστό του δημοσίου στον ΟΤΕ;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή