Ερώτηση ΚΚΕ στον ΥΠΠΟ για το ντόπινγκ

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 15:30
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού «για τα κρούσματα ντόπινγκ στο αθλητισμό» κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

Ο κ. Χαλβατζής στην ερώτησή του σημειώνει πως «το νέο μεγάλο κρούσμα ντόπινγκ που αφορά την Εθνική Ομάδα της άρσης βαρών καθώς και τα κρούσματα σε άλλα αθλήματα, είναι ένας μόνο κρίκος στην αλυσίδα των φαινομένων που συνοδεύουν τον αθλητισμό της χώρας, με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των αθλητών» και κατηγορεί για υποκρισία κυβερνητικές και αθλητικές αρχές.

Προκρίνοντας ως βασική αιτία αυτής της κατάστασης τη «βαθιά εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την παράδοση κορυφαίων συλλογικών και δημοφιλών αθλημάτων στους μεγάλους μονοπωλιακούς οικονομικούς ομίλους», ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον κ. Λιάπη:

Τι προτίθεται να πράξει ώστε:

«Ν’ αλλάξει κατεύθυνση η ανάπτυξη του αθλητισμού, αντιμετωπίζοντας την εμπορευματοποίηση καθώς και για να δοθεί ώθηση στο μαζικό, λαϊκό, αθλητισμό και τη σωματική αγωγή σε όλες τις εκδοχές τους, χορηγώντας γι’ αυτό τους αναγκαίους πόρους;

Να υλοποιηθούν προτάσεις και επισημάνσεις φορέων και της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για τον άμεσο περιορισμό, έστω, αυτών των φαινομένων;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή