ΟΗΕ: Αντιμέτωπη με το φάσμα του λιμού η Βόρεια Κορέα

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 11:40
A- A A+

Αντιμέτωπη με το φάσμα του λιμού είναι η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, που προειδοποιεί για επικείμενη ανθρωπιστική τραγωδία λόγω έλλειψης βασικών ειδών διατροφής, αλλά και εξωτερικής βοήθειας.

«Η κατάσταση στον τομέα του επισιτισμού είναι πολύ κακή και επιδεινώνεται. Είναι ολοένα και πιθανότερο ότι θα χρειαστεί επείγουσα εξωτερική βοήθεια για την αποτροπή μια μεγάλης τραγωδίας», σημειώνει ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος για την Ασία Τόνι Μπάνμπερι.

Η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας της κακής συγκομιδής, της εκτόξευσης των τιμών των τροφίμων, της μείωσης των αποθεμάτων και της διακοπής της βοήθειας από τη Νότια Κορέα.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι η κρίση είναι η χειρότερη από τον λιμό στα μέσα της δεκαετίας του '90 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο εκατομμυρίων Βορειοκορεατών.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 6,5 από τα 23 εκατομμύρια των κατοίκων της Βόρειας Κορέας υποσιτίζονται και εάν δεν χορηγηθεί εξωτερική βοήθεια, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή