Σερβία: Αίτημα Νίκολιτς για το περιεχόμενο της Συμφωνίας Σταθερότητας με την Ε.Ε.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 12:47
A- A A+

Τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), Τόμισλαβ Νίκολιτς, από τον πρόεδρο της Σερβίας και ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) Μπόρις Τάντιτς.

«Εάν αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή και εφόσον εγγυάται την παραμονή του Κοσόβου στη Σερβία, γιατί δεν τη δημοσιοποιούν (σ.σ. το Δημοκρατικό Κόμμα και ο κ. Τάντιτς); Εμείς, οι Ριζοσπάστες, θα τη διαβάσουμε στο λαό, στις συγκεντρώσεις μας στη Σερβία», δήλωσε ο κ. Νίκολιτς, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του, στο Βάλιεβο.

«Το Κόσοβο είναι δικό μας. Εάν είμαστε στην εξουσία, θα το υπερασπιστούμε κι εάν πάλι δεν είμαστε, θα βοηθήσουμε αυτούς που το υπερασπίζονται», είπε ο αντιπρόεδρος του SRS, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιδιωτικό σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Beta».

Ο κ. Νίκολιτς τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Σέρβους του Κοσόβου να υπερασπιστούν τη γη τους και ανέφερε πως το SRS θα τους βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δήλωσε, μάλιστα, βέβαιος ότι το κόμμα του κ. Τάντιτς θα είναι στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές, ενώ επέκρινε και την απερχόμενη κυβέρνηση για τα οικονομικά προβλήματα και τη χαμηλή ποιότητα ζωής των πολιτών της χώρας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Εάν είστε ευχαριστημένοι με αυτή την κυβέρνηση, τότε σταυρώστε κάποιον από αυτούς στις 11 Μαΐου. Εάν δεν είστε, ψηφίστε το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα, επειδή εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στη Σερβία, τόνισε.

Ο κ. Νίκολιτς επανέλαβε ότι το SRS δεν είναι αντι-ευρωπαϊκό κόμμα και πρόσθεσε πως το κόμμα του δεν θα εγκαταλείψει τη συνεργασία με τη Ρωσία ή με κάθε άλλο σύμμαχο της Σερβίας ανά τον κόσμο.

Στη διαδήλωση του Βάλιεβο διαβάστηκε και μήνυμα του προέδρου του SRS, κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Σεβένινγκεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή