Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Θέλημα Θεού ότι επέζησε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος»

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 13:41
A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' με τον διασωθέντα από το χθεσινό πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Κονγκό, Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/16/1501574.htm .

Η είδηση της διάσωσης του 78χρονου Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Ιγνάτιο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε ότι «ήταν θέλημα Θεού να διασωθεί ο σεβάσμιος Ιεράρχης για να συνεχίσει να επιτελεί το τεράστιο ιεραποστολικό έργο του, το οποίο εκτείνεται σε μία αχανή περιοχή της Αφρικής», εκφράζοντας παράλληλα την θλίψη του για τα αθώα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Από την πλευρά του, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής για το μεγάλο κουράγιο και την στήριξη, υποσχόμενος ότι τώρα θα συνεχίσει με ακόμη περισσότερες δυνάμεις το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή