«Θετικοί» μόνο σε μία ουσία οι αρσιβαρίστες της Εθνικής

Ελεγχο του β' δείγματος ζήτησε ο εισαγγελέας - Οριστική παραίτηση Ιακώβου
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 15:56
UPD:16:21
A- A A+

Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση ντόπινγκ με τους 11 αθλητές της Αρσης Βαρών, καθώς όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πρώτη επαφή που είχε ο εισαγγελέας Καραφλός με το εργαστήριο της Κολωνίας, προκύπτει ότι βρέθηκαν «θετικοί» σε μια από τις τρεις ουσίες, οι οποίες είχαν κριθεί ύποπτες.

Το εργαστήριο της Κολωνίας ενημέρωσε τον εισαγγελέα ότι η μία απαγορευμένη ουσία είναι ένα ισχυρό αναβολικό και οι υπόλοιπες αναφέρονται με άλλη ένδειξη, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία κάνει λόγο για τρεις ουσίες.

Το γεγονός αυτό προβλημάτισε τον εισαγγελέα, ωστόσο φαίνεται πως υπήρξε λάθος στη μετάφραση της ενημέρωσης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε ζητήσει αρχικά τις αναλυτικές εξετάσεις, θα αιτηθεί μέσω της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών να γίνει άμεσα έλεγχος και του β' δείγματος των αθλητών, καθώς και ακριβή μετάφραση όλων των εγγράφων απο το υπουργείο Εξωτερικών.

Οριστική αποχώρηση Ιακώβου

Εν τω μεταξύ οριστικά παρελθόν από την Εθνική Ομάδα Αρσης Βαρών αποτελεί ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος υπέβαλε και τυπικά σήμερα την παραίτησή του στην Ομοσπονδία.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9 84, ο νομικός εκπρόσωπος του κ. Ιακώβου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξήγησε ότι η παραίτηση του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή αποτελεί κίνηση αποδοκιμασίας κατά των παραγόντων που πήραν αποστάσεις από αυτόν (σ.σ. στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το θέμα με τους έντεκα αθλητές της Εθνικής).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις