Ιγνάτιος: Θα συνεχίσω να ταξιδεύω

Πρώτες δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη διάσωσή του από το αεροπορικό δυστύχημα στο Κογκό
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 16:57
UPD:16:59
A- A A+

«Δεν είχα προλάβει να τελειώσω την προσευχή μου όταν άκουσα ένα δυνατό κρότο και κατάλαβα ότι το αεροσκάφος είχε πέσει». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες στο αεροπορικό δυστύχημα στο Κογκό http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/16/1501722.htm .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε μόλις απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Γκόμα όταν ο πιλότος έχασε τον έλεγχο και κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή.

«Είδα τότε μπροστά μου μια πόρτα που είχε ανοίξει από την πρόσκρουση και σύρθηκα έξω μαζί με άλλα τρία άτομα. Δεν πρόλαβα όμως να χαρώ τη σωτηρία μου αφού όταν γύρισα να δω πίσω, το αεροσκάφος είχε τυλιχθεί στις φλόγες», περιγράφει ο 78χρονος Μητροπολίτης.

Όπως είπε, καθόταν σε θέση πίσω από το πιλοτήριο και κατάφερε να βγει έξω από το αεροσκάφος όταν άνοιξε η δεξιά υπηρεσιακή πόρτα.

«Να σας πω την αλήθεια, περίμενα ότι κάποια στιγμή θα πέσω θύμα αεροπορικού δυστυχήματος καθώς αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ συνέχεια το αεροπλάνο για να καλύψω ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητάς μου που είναι σε έκταση περίπου όσο 20 Ελλάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος, οποίος την ημέρα της πτώσης του αεροσκάφους επέστρεφε στην έδρα της μητρόπολής του, την Κινσάσα, ύστερα από περιοδεία στη Ρουάντα και το Μπουρούντι.

«Στα 5 χρόνια αφότου έχω ενθρονισθεί στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, έχω κάνει πάνω από 300 αεροπορικά ταξίδια και είχα συμφιλιωθεί με την ιδέα του ατυχήματος. Όχι ότι είμαι παλικάρι αφού κάθε φορά που μπαίνω σε αεροσκάφος, μπαίνω σαν μελλοθάνατος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης.

Παρά την περιπέτειά του, ο Μητροπολίτης δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να ταξιδεύει και μάλιστα, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, ετοιμαζόταν να ταξιδέψει αεροπορικώς για να επιστρέψει στην Κινσάσα. «Με περιμένουν εκεί οι φοιτητές μου στη Θεολογική Σχολή και δεν μπορώ να αρνηθώ την αποστολή μου», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιγνάτιος εξελέγη μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής στις 14 Μαρτίου 2003 υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και στις 6 Απριλίου 2003 ενεθρονίσθη υπό του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ'. Η Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή