Κόσοβο: Ετοιμο για διαπραγματεύσεις συμφιλίωσης με το Βελιγράδι

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 10:14
A- A A+

Ετοιμος για διαπραγματεύσεις «συμφιλίωσης» με το Βελιγράδι δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, κ. Χασίμ Θάτσι, αλλά, όπως είπε, δεν είναι δυνατό να ξεκινήσουν τέτοιου είδους συνομιλίες πριν από τις σερβικές εκλογές.

«Γνωρίζουμε το γεγονός ότι το ζήτημα του Κοσόβου αποτελεί τμήμα της προεκλογικής εκστρατείας στη Σερβία», δήλωσε ο κ. Θάτσι στην ουγγρική εφημερίδα «Nepszabadsag» και πρόσθεσε πως μόνο έπειτα από τις εκλογές μπορούν να ξεκινήσουν τέτοιου είδους συνομιλίες.

«Είμαι πρόθυμος να εργαστώ από κοινού με τις σερβικές αρχές για ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θάτσι, ενώ αρνήθηκε το ενδεχόμενο να εγκαινιάσει τη διαδικασία διαλόγου με μια συγγνώμη εκ μέρους του για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά των Σέρβων του Κοσόβου.

«Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μια πραγματικότητα, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να είναι περίπλοκη. Η UNMIK εξακολουθεί να βρίσκεται στο Κόσοβο και ο επικεφαλής της EULEX, Πίτερ Φέιθ, βρίσκεται ήδη εδώ», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κάνει καλή δουλειά, αλλά το μελλοντικό μας μονοπάτι θα γίνει γνωστό στις 15 Ιουνίου, όταν θα τεθεί σε ισχύ το πρόσφατα υιοθετηθέν Σύνταγμά μας».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή