Αύριο στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση Γ. Καρατζαφέρη στον πρωθυπουργό για τα ΜΜΕ

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 11:05
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, για τις σχέσεις ΜΜΕ και εξουσίας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Η ερώτηση θα συζητηθεί την Παρασκευή 18 Απριλίου 2008.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ: "ΜΜΕ: Δεοντολογία, κέρδος και εξουσία", η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών αναδεικνύει ως πρωτεύοντα θέματα ευθύνης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την αξιοπιστία των ειδήσεων (86,1%) και την παραγωγή ποιοτικών προγραμμάτων (85,2%). Κατά την ίδια, πάντα, έρευνα οι Έλληνες πολίτες ανησυχούν για τις επιπτώσεις των ΜΜΕ στη δημόσια ζωή και την κοινωνία (90,5%). Οι πολίτες φαίνεται, επίσης, να αμφισβητούν ότι τα ΜΜΕ αποτελούν ένα ανεξάρτητο θεσμό, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις (76,6%). Περισσότεροι από τους μισούς, άλλωστε, -54%- δηλώνουν πολύ ή αρκετά δυσαρεστημένοι από το σύνολο των ΜΜΕ, μοιράζοντας την ευθύνη εξίσου στους ιδιοκτήτες των μέσων και στους δημοσιογράφους. Αναφορικά με τη σχέση ΜΜΕ - Πολιτικής, οι πολίτες αποφαίνονται ότι η λέξη που τη χαρακτηρίζει είναι η "συγκάλυψη"».

Ο κ. Καρατζαφέρης ερωτά τον πρωθυπουργό αν αναγνωρίζει ή όχι την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας για αυτήν την πραγματικότητα και αν πράττει τα "δέοντα" για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Προτεινόμενα για εσάς