Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Σολάνα και Ρεν, χαιρέτισαν τις μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 11:19
A- A A+

Ο επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), κ. Χαβιέρ Σολάνα και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος της Ένωσης, κ. Όλι Ρεν, χαιρέτισαν την υιοθέτηση των νόμων που ρυθμίζουν τη μεταρρύθμιση των αστυνομικών αρχών από τους αρμόδιους θεσμούς της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

«Αυτή η συμφωνία στην πρώτη φάση της αστυνομικής μεταρρύθμισης αποτελεί ένα θεμελιώδες βήμα για τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης. Ελπίζω ότι η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί άμεσα, στη βάση μιας θετικής εκτίμησης όλων των εναπομεινάντων στοιχείων», τόνισε ο κ. Σολάνα.

«Χαιρετίζω την τελική υιοθέτηση του νομικού πλαισίου για την αστυνομική μεταρρύθμιση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ρεν.

Η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης «δεν θα έχει μόνο πρακτικά οφέλη στον τομέα του εμπορίου και κατ' επέκταση στην οικονομία της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, αλλά είναι και η πύλη από την οποία περνά η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση», πρόσθεσε ο κοινοτικός επίτροπος.

Η ¶νω Βουλή του βοσνιακού κοινοβουλίου υιοθέτησε χθες τους νόμους για τη μεταρρύθμιση των αστυνομικών αρχών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή