Επίθεση Αλ. Αλαβάνου σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της Αριστεράς»
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 14:42
UPD:14:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος από το βήμα της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Ο κ. Αλαβάνος, χαρακτήρισε τη διεθνή οικονομική κρίση απόρροια της καπιταλιστικής πολιτικής που, όπως είπε, ακολουθήθηκε διαχρονικά, εκτιμώντας πως «διεισδύει στη χώρα μας από τις πόρτες και τα παράθυρα», ενώ «εμείς καθόμαστε στη γωνιά μας χωρίς να παίρνουμε χαμπάρι τι γίνεται στον κόσμο, χωρίς να αντιδρούμε».

Πρόσθεσε δε πως στον ακραίο κόσμο στον οποίο ζούμε επανέρχεται το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», αφού παρακολουθούμε πλέον συγκλονισμένοι, όπως ανέφερε, να διατρέχονται οι χώρες από διαδηλώσεις ανθρώπων που ζητούν ψωμί.

Ο κ. Αλαβάνος συνέχισε εξαπολύοντας βολές κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως το μοντέλο τους των αγορών χωρίς ελέγχους, του περιορισμού του δημόσιου τομέα, της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, της απελευθέρωσης του χώρου για την κερδοσκοπία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οδήγησε στην κρίση.

Σε αυτό το σημείο επέκρινε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «σιγή» μπροστά στα πραγματικά προβλήματα και εμμονή στο παιχνίδι του δικομματισμού. «Το σύστημα του δικομματισμού ήταν το παράρτημα των πολιτικών αυτών. Είσαστε αντιπρόσωποι αυτών των πολιτικών. Είσαστε καλύτεροι μαθητές από τους δασκάλους σας. Αποδεχτείτε το, και αν δεν το κάνετε, πείτε ποιος υπαγόρευσε τις πολιτικές αυτές, βγάλτε συμπεράσματα γιατί αυτό μοντέλο κατέρρευσε» τόνισε απευθυνόμενος στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για ασυδοσία της τραπεζικής αγοράς, στην οποία, όπως είπε, παραχωρήθηκε το κοινωνικό κράτος, να διαχειρίζεται δηλαδή τις καταθέσεις των πολιτών, χαρακτήρισε την Ελλάδα «βασίλειο της τοκογλυφίας» με αιχμή ειδικά τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται για έκρηξη των κατασχέσεων ακινήτων. Πρόσθεσε ακόμη πως αντί να θέτει όρους το κράτος στις τράπεζες, θέτουν οι τράπεζες στο κράτος.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΟΤΕ επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση σημειώνοντας: «Μμας αγοράζει μια γερμανική κρατική εταιρεία, με δανεισμό» και πρόσθεσε: «Ανεβάστε τη γερμανική σημαία στον ΟΤΕ, ανεβάστε την σημαία του Ντουμπάι».

Έθεσε επίσης το ερώτημα «ποια είναι η Μαρφίν, γιατί απέκτησε το πρώτο 5% την ημέρα προκήρυξης εκλογών και το άλλο την επόμενη», «γιατί η Ελλάδα γίνεται Καζαμπλάνκα, γιατί μπαίνουν κεφάλαια χωρίς να ξέρουμε, από εμπόρους όπλων, από κάποιους που απειλούν πολιτικούς αρχηγούς», «τι είναι η Ελλάδα σας; Πώς την καταντήσατε έτσι;».

Καταλήγοντας ο κ. Αλαβάνος ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει. «Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της Αριστεράς, της νέας πλειοψηφίας» τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή