Γ. Καρατζαφέρης: «Μπαγαπόντης» ο εταίρος του ΟΤΕ που επέλεξε η κυβέρνηση

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 14:44
EUROKINISSI/TATIANΗ ΜΠΟΛΑΡΗ

A- A A+

Τη χώρα κυβερνά ένας μηχανισμός έξω από θεσμοθετημένες αρχές, που είναι το κεφάλαιο και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία επωάσεων για το πώς θα επαναφέρουμε στο τόπο την δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για ίδια αντιλαϊκή πολιτική, υποστηρίζοντας ότι το μεν ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε επί 20 χρόνια, δημιούργησε ένα κράτος-κόμμα κάνοντας το δικό του πολιτικό παιχνίδι, ενώ τώρα, επί κυβέρνησης της ΝΔ έχουμε τους «κουμπάρους» που το έχουν αναλάβει.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρατζαφέρης, μίλησε για παιχνίδια παραοικονομίας που στήνονται σε βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, και για πολιτική ανοχής στα υπερκέρδη των τραπεζών, προτείνοντας να ποινικοποιηθούν τα μικρά γράμματα των συμβάσεων που -όπως είπε- παραπλανούν τους δανειολήπτες.

Όσον αφορά τον ΟΤΕ, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει τη συμφωνία που έχει συνάψει με την Deutsche Telekom», αλλά και τον υπουργό Οικονομίας να απαντήσει ποιος είναι ο μεσάζων που πήρε -όπως ισχυρίστηκε- το 3%.

«Στην Deutsche Telekom οι Αμερικανοί έβαλαν 120 εκατομμύρια ποινή για χειραγώγηση μετοχών. Αυτός είναι ο εταίρος του ΟΤΕ. Ένας μπαγαπόντης που οι Αμερικανοί τους είπανε "συλληφθήκατε να κλέβετε οπώρες". Δεν προσέχετε, δεν μαθαίνετε, δεν θέλετε», τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Καρατζαφέρης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή