Τσερβένκοφσκι: «Είμαστε έτοιμοι για ένα συμβιβασμό»

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 16:43
A- A A+

«Είμαστε έτοιμοι για ένα συμβιβασμό, όχι όμως για οποιοδήποτε συμβιβασμό», υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον πρόεδρο της Γερμανίας Χορστ Κέλερ.

«Είμαστε έτοιμοι, για το μέλλον αυτής της χώρας, να πληρώσουμε συγκεκριμένο τίμημα. Ωστόσο, δεν είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα», πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι λίγες ώρες πριν την άφιξη του ειδικού διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, στα Σκόπια για συναντήσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.

Ο κ. Κέλερ εξέφρασε επίσης, τη λύπη του για το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ, στο Βουκουρέστι, δεν έλαβε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ζήτημα αυτό θα «κλείσει», επειδή, όπως είπε, «αυτό είναι επίσης και προς το συμφέρον της Ευρώπης, η οποία θέλει να δει την επίλυση του ζητήματος ».

«Για την Ευρώπη, είναι σημαντικό να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά η χώρα πρέπει να καταβάλει επιπρόσθετες προσπάθειες προκειμένου να πετύχει αυτό το στόχο», τόνισε ο κ. Κέλερ, εκφράζοντας την ελπίδα οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη βαλκανική χώρα να μην καθυστερήσουν ή δυσχεράνουν την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή