Κ. Καραμανλής: Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με αφορισμούς και λαϊκίστικες κορώνες

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 17:09
A- A A+

«Με ψέματα δεν γίνεται σοβαρή πολιτική, είτε είναι κανείς στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση. Διακρίθηκε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση στα μεγάλα ελλείμματα, στην ελλιπή ανάπτυξη, στην αύξηση της ανεργίας. Υπερθεματίσατε σε πολιτικές που κατηγορούσατε ως αντιπολίτευση και τώρα επαναλαμβάνετε με τραγικά όμοιο τρόπο ακολουθώντας τον δρόμο της μικροπολιτικής. Αντιμετώπιση προβλημάτων με ευχές, γενικούς αφορισμούς και λαϊκίστικες κορώνες δεν γίνεται», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την τριτολογία του στη Βουλή.

«Πώς γίνεται η αντιπολίτευση, από τη μία να μιλά για ανταγωνιστικότητα, και από την άλλη να εναντιώνεται σε κάθε μεταρρύθμιση που αποβλέπει στη βελτίωσή της;»,διερωτήθηκε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί από τη μια να υπερασπίζεται την έννοια της ανταγωνιστικότητας και από την άλλη να αναπτύσσει θέσεις και δράσεις που την υπονομεύουν. Οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές ούτε πρόγραμμα είναι, ούτε θέση, ούτε δέσμευση. Και δεν συνιστούν άσκηση υπεύθυνης αντιπολίτευσης».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ολυμπιακή, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι φόρτωσαν στις πλάτες των φορολογουμένων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ζημιές και σε χρέη. «Η κυβέρνηση που σήμερα, ως κόμμα στην αντιπολίτευση, μας ελέγχει επειδή θέλουμε να κάνουμε αποκρατικοποίηση, ήταν που ξεκίνησε νέες προσπάθειες αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής που κατέληξαν και αυτές σε αποτυχία. Σήμερα ούτε την αποτυχία θυμάστε, ούτε την αποκρατικοποίηση. Τα θυμούνται όμως οι Έλληνες πολίτες που γνωρίζουν και την αναξιοπιστία του κόμματος, αλλά και τα αποτελέσματα που άφησε πίσω του με τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός απάντηση και στις κατηγορίες περί εξυπηρέτησης συμφερόντων: «Πότε τα ανακαλύψατε, κύριοι της αντιπολίτευσης; Ποιους στηρίζουν εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα; Ποιοι είναι εκείνοι που μοίρασαν τα πάντα σε πέντε-έξι εταιρίες, χωρίς διαγωνισμούς, αλλά με προγραμματικές συμφωνίες και άλλοτε με τους λεγόμενους "μαθηματικούς τύπους";», παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή