ΟΑΣΕ: Κατά των τοπικών εκλογών της 11ης Μαΐου στο Κόσοβο

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 09:46
A- A A+

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θεωρεί πως το στήσιμο κάλπης στο Κόσοβο για τις τοπικές σερβικές εκλογές της 11ης Μαΐου είναι σε αντίθεση με το Ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόντακτ Πλας» της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στο Κόσοβο, κ. Έλι Φλεν, δήλωσε ότι η θέση του Οργανισμού για τη διοργάνωση των σερβικών τοπικών εκλογών στο Κόσοβο είναι η ίδια με αυτή της πολιτικής διοίκησης του ΟΗΕ στην περιοχή (UNMIK).

Ο ΟΑΣΕ, είπε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού, κατανοεί την ανάγκη να υπάρχουν εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι Σέρβοι εκπρόσωποι στους θεσμούς, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει στις 11 Μαΐου, επειδή δεν υπάρχουν επαρκή χρονικά περιθώρια για τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως σε ό,τι αφορά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ο ΟΑΣΕ ούτε θα εμποδίσει ούτε θα βοηθήσει στη διοργάνωση της διαδικασίας και στο Κόσοβο.

Σύμφωνα με τον κ. Φλεν, ο ΟΑΣΕ δεν θα επιτηρήσει τις σερβικές εκλογές στο Κόσοβο, επειδή δεν έχει επίσημο ρόλο παρατηρητή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή