Μήνυμα αλ-Ζαουάχρι: «Φρούριο του Ισλάμ το Ιράκ»

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:14
A- A A+

Το να γίνει το Ιράκ ένα «φρούριο του Ισλάμ» είναι το «πιο σημαντικό καθήκον» για τους μουσουλμάνους, δήλωσε ο υπαρχηγός της Αλ-Κάϊντα Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, σε μήνυμά του που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και μεταδόθηκε από το SITE Intelligence Group, ένα κέντρο που ειδικεύεται στην παρατήρηση των ισλαμιστών.

Στο 16λεπτο μήνυμα ο αλ-Ζαουάχρι καλεί τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν για την δημιουργία ενός πολύ μεγάλου μουσουλμανικού κράτους.

«Θέλουμε μόνο να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας με τα ίδια μας τα χέρια και όχι μέσω γελοίων και ψεύτικων εκλογών», επισήμανε ο ίδιος.

Το μήνυμα έχει τίτλο "Πέντε χρόνια μετά την εισβολή στο Ιράκ και δεκαετίας αδικίας των τυράννων" και περιέχει αναφορές στην ακρόαση, στις 8 Απριλίου, ενώπιον του Κογκρέσου του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους του ανώτατου αμερικανού αξιωματικού στο Ιράκ αλλά και της απεργίας των εργαζόμενων στις υφαντουργίες στην Αίγυπτο. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως η εγγραφή είναι πρόσφατη, σύμφωνα με το SITE Intelligence Group.

Για τον υπαρχηγό του Μπιν Λάντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σιίτες του Ιράν συνωμοτούν κατά του Ιράκ και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια έκρηξη στη Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για το δεύτερο μήνυμα του αλ-Ζαουάχρι αυτόν τον μήνα. Στο πρώτο, στις 2 Απριλίου, καταφέρεται εναντίον του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή