Ισραήλ: Ετοιμος για συνάντηση με τον αρχηγό την Χαμάς, ο αντιπρόεδρος

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:26
A- A A+

Ετοιμος να συναντηθεί με τον Χάλεντ Μεσάαλ, εξόριστο ηγέτη της Χαμάς είναι ο αντιπρόεδρος της ισραληνικής κυβέρνησης, Ελί Γισάϊ, με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz.

Ο Ελί Γισάι απηύθυνε το σχετικό μήνυμα προς τον Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος ζει στη Δαμασκό, μέσω του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με τον ηγέτη της Χαμάς στη συριακή πρωτεύουσα, παρά την επίσημη αντίθεση της ισραηλινής και της αμερικανικής κυβέρνησης για το εγχείρημα.

Ο Ελί Γισάι συναντήθηκε την Τρίτη με τον Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος από την πλευρά του υποσχέθηκε στους γονείς του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που κρατείται από τον Ιούνιο του 2006 από παλαιστινιακές οργανώσεις, ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Χάλεντ Μεσάαλ.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ο Ελί Γισάι δεν ζήτησε τη γνώμη του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμερτ για την πρωτοβουλία του.

Το Ισραήλ θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και αρνείται κάθε επίσημη επαφή μαζί της. Ωστόσο, οι ισραηλινές αρχές δεν αρνούνται ότι ανεπίσημες επαφές με τη χαμάς με στόχο την απελευθέρωση κρατουμένων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή