Πυρά Αλ. Αλαβάνου κατά Γ. Σανιδά με αφορμή την υπόθεση του ντόπινγκ

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 14:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

A- A A+

Βολές κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής, με αφορμή την υπόθεση του ντόπινγκ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

«Πού είναι ο κ. Σανιδάς; Ο κ. Σανιδάς, που όταν είναι για κοινωνικό ζήτημα, για τους συμβασιούχους, επιτίθεται. Όταν είναι για δημοκρατικό ζήτημα, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, επιτίθεται. Όταν είναι θέμα ενός έντιμου και άξιου, που έχει την κρίση των συναδέλφων του, δικαστού, όπως ο κ. Μπάγιας, επιτίθεται. Έχουμε το θέμα του ντόπινγκ. Το είχαμε τόσα χρόνια. Πού ήταν ο κ. Σανιδάς;», διερωτήθη ο κ. Αλαβάνος κατά τη συζήτηση ερώτησής του για το θέμα του ντόπιγνκ και επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Αντί να έχουμε στην κορυφή της Δικαιοσύνης πρόσωπα τα οποία έχουν μια κοινωνική ευαισθησία, έχουμε τελικά πρόσωπα που πάνε να μας δημιουργήσουν ξανά, να ξαναγυρίσουμε το σύνδρομο Κόλια, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος ντρόπιασε και το σώμα του με τον ρόλο που έπαιξε».

Η αναφορά αυτή του κ. Αλαβάνου προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος τόνισε πως η Δικαιοσύνη πρέπει να μένει ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της.

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός και σε αυτή την υπόθεση, η Δικαισύνη την κάνει τη δουλειά της, εξηγώντας ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα ασκήθηκαν, από την πρώτη ώρα, ποινικές διώξεις. «Και, εν πάση περιπτώσει, επιθέσεις -και μάλιστα προσωπικού χαρακτήρα σε δικαστικούς λειτουργούς- δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η δημόσια ζωή μας», παρατήρησε ο κ. Καραμανλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή