Νεκρός ο γιος του αρχηγού των ολλανδικών Ενόπλων δυνάμεων από έκρηξη στο Αφγανιστάν

Δύο στρατιώτες νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 15:11
REUTERS /DUTCH MINISTRY OF DEFENCE

A- A A+

Δύο Ολλανδοί στρατιώτες -εκ των οποίων ο ένας ήταν ο γιος του νεοδιορισθέντος αρχηγού των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων- σκοτώθηκαν και δύο ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά, από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο ¶μυνας.

Νεκρός είναι ο 23χρονος υπολοχαγός Ντένις φαν Ουχμ, γιος του στρατηγού Πίτερ φαν Ουχμ που μόλις χθες, Πέμπτη, διορίστηκε αρχηγός του γενικού επιτελείου των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, αλλά δεχόμαστε την απώλεια αυτή. Μένουμε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι περιμένουν από εμάς, ενωμένοι», δήλωσε ο υπουργός ¶μυνας ¶ιμερτ φαν Μίντλεκοπ σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου που συνήθως δίνει τις συνεντεύξεις Τύπου για το Αφγανιστάν, δεν ήταν παρών.

Οι τέσσερις στρατιώτες επέστρεφαν από αναγνωριστική αποστολή, όταν κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου τους εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο (23 και 22 ετών) και τραυματιστούν σοβαρά άλλοι δύο (20 και 25 ετών). Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η κατάσταση του άλλου κρίνεται σταθερή.

Σήμερα τουλάχιστον 1.600 Ολλανδοί στρατιώτες βρίσκονται στη νότια επαρχία Ουρουζγκάν του Αφγανιστάν, συμμετέχοντας στη Διεθνή Δύναμη Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF). Το ΝΑΤΟ έχει 50.000 άνδρες στο Αφγανιστάν. Η Ολλανδία είναι η έκτη σε μέγεθος δύναμη που μετέχει στην ISAF.

Μετά την έναρξη της αποστολής τους στο Αφγανιστάν έχουν σκοτωθεί συνολικά 16 Ολλανδοί στρατιώτες (σε μάχες και ατυχήματα ). Το Νοέμβριο του 2007 η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την αποστολή των δυνάμεών της έως τα τέλη του 2010.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή