ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζεται η κυβερνητική απόπειρα παράκαμψης του ΑΣΕΠ

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 17:42
A- A A+

Για «διαγωνισμό - μαϊμού» στην Πυροσβεστική έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την απόπειρα παράκαμψης του ΑΣΕΠ στο χώρο των προσλήψεων.

Όπως έκανε γνωστό, κλικάκιο βουλευτών του Κινήματος «επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τον χώρο όπου γινόντουσαν οι προφορικές συνεντεύξεις, σ' αυτόν τον διαγωνισμό - μαϊμού και παρατήρησαν ότι πρόκειται για τον ευτελισμό της διαδικασίας, με τρίλεπτες συνεντεύξεις, από τις οποίες υποτίθεται ότι θα προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα για την καταλληλότητα ή μη των υποψηφίων για την Πυροσβεστική».

«Αυτό που η κυβέρνηση ξεκίνησε από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή την παράκαμψη του ΑΣΕΠ, τώρα το πηγαίνει και στο στενό δημόσιο τομέα και βλέπουμε ότι μετά την περσινή απόπειρα προσλήψεων στο υπουργείο Πολιτισμού, με πλήρη παράκαμψη του ΑΣΕΠ, ανοίγουν νέοι δρόμοι για τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομίας και Εξωτερικών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενος και σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

"Καταγγέλουμε αυτήν την πρακτική την οποία θεωρούμε θέμα συνταγματικής τάξης και πολιτικής σοβαρότητας. Έχουμε,με άλλα λόγια -κι εδώ θέλω να το συνδέσω με την γνωστή υπόθεση της δίωξης του κ. Μπάγια -ξεκινήσει από την επανίδρυση του κράτους,για να πάμε στην επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς και να καταλήξουμε,φοβούμαστε,σε ένα κράτος φίλων δικαστών", σημείωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή