Στην Αλβανία ο πρόεδρος της Κροατίας

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 10:27
REUTERS /ARBEN CELI

A- A A+

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί, σήμερα, ο πρόεδρος της Κροατίας, Στιέπαν Μέσιτς, έπειτα από πρόσκληση του Αλβανού ομολόγου του, Μπαμίρ Τόπι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα, ο Κροάτης πρόεδρος θα έχει επαφές με την αλβανική ηγεσία.

Ως πρόεδρος μιας από τις τρεις χώρες του Χάρτη της Αδριατικής (Αλβανία, Κροατία, ΠΓΔΜ), ο κ. Μέσιτς έχει επισκεφθεί την Αλβανία αρκετές πλευρές στο παρελθόν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής αλλά και των διμερών επαφών Τιράνων- Ζάγκρεμπ.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, η Αλβανία και η Κροατία έλαβαν πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Μέσιτς με την αλβανική πολιτική ηγεσία.

¶λλα ζητήματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και της Κροατίας, η διμερής συνεργασία και ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Μέσιτς επισκέφθηκε την Αλβανία το Μάρτιο του 2007 και είχε συναντηθεί τότε με την πρωθυπουργό της χώρας Σαλί Μπερίσα και τον τότε πρόεδρο ¶λφρεντ Μοϊσίου, ενώ παρουσίασε και τη μετάφραση του βιβλίου του "On the Destruction of Yugoslavia" στην αλβανική γλώσσα.

Ο κ. Μέσιτς είχε επισκεφθεί, επίσης, την Αλβανία το Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο του 2003.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή