Σερβία: Διάψευση Κοστούνιτσα για ενδεχόμενη συνεργασία με τον Σέσελι

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 12:14
A- A A+

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Σερβίας και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS), Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, διέψευσε ότι το κόμμα του έχει καταλήξει σε συμφωνία μετεκλογικής συνεργασίας με το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS), ο πρόεδρος του οποίου Βόϊσλαβ Σέσελι, κρατείται στις φυλακές Σεβένινγκεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Μιλώντας ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό «Enter» του Βελιγραδίου, ο κ. Κοστούνιτσα τόνισε πως σε περίπτωση που είχε συναφθεί μια τέτοιου είδους συμφωνία, δεν θα το έκρυβε από τους πολίτες και πρόσθεσε πως ο ίδιος θα ακολουθεί πάντα μια πολιτική διαφάνειας.

Ανέφερε δε πως το κόμμα του θα μπορούσε να συνεργαστεί με το SRS πριν από την προκήρυξη των προώρων εκλογών και να αποφύγει κατ' αυτόν τον τρόπο την εκλογική διαδικασία, αλλά δεν το έκανε, επειδή ήθελε να αποφασίσει ο λαός για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έπεσε από την αντιπολίτευση [?] Αυτή η κυβέρνηση έπεσε λόγω βασικών διαφωνιών στους κόλπους της για ζητήματα όπως η ανεξαρτησία του Κοσόβου και οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.», υπογράμμισε ο πρόεδρος του DSS.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή