ΠΓΔΜ: Καυστική απάντηση Μιλόσοσκι στην Ντ. Μπακογιάννη

«Είμαστε "Μακεδόνες", δεν είμαστε έμποροι»
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 15:41
A- A A+

«Είναι εύκολο για την Ελλάδα να παινεύεται, με ξένα, ευρωπαϊκά χρήματα, όμως εμείς δεν είμαστε έμποροι. Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε "Μακεδόνες" και το γεγονός αυτό δεν εξαρτάται από τα ελληνικά χρήματα».

Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη υποσχέθηκε 75 εκατομμύρια ευρώ για τον οδικό άξονα 10, που θα συνδέει την ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, χρηματοδότηση επιχειρηματικών μονάδων και σταδιακή κατάργηση της βίζας, εάν τα Σκόπια συναινέσουν σε κοινά αποδεκτό όνομα.

Παράλληλα, ο κ. Μιλόσοσκι απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής του Καναδά, Πίτερ Μίλικεν, γνωστοποίησε ότι για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αναγγελία από τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Επίσης, αναφερόμενος σε διμερή συμφωνία, που πρόκειται να υπογράψει η ΠΓΔΜ με τις ΗΠΑ στις 7 Μαΐου, δήλωσε: «Αναμένουμε να υπογράψουμε συμφωνία για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Η συμφωνία αυτή θα έχει μεγάλη σημασία και θα επιβεβαιώνει ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" παραμένει στην πορεία της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης και επενδύει στη στρατηγική εταιρική σχέση που ήδη έχει με την Ουάσιγκτον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή